Wednesday, 20 October 2010

De ce mai cred inca oamenii ca vaccinurile cauzeaza autism?

Titlul postarii sugereaza sensul consensului stiintific: vaccinurile nu cauzeaza autism. Putina istorie nu strica si un recent articol in revista Seed exact asta face. Nu orice corelatie insemna cauzalitate iar statistica medicala folosita in Medicina Bazata pe Dovezi este extrem de elocventa.

Articolul explica foarte frumos care sunt mecanismele psihologice prin care parintii copiilor vaccinati contra pojarului care dezvolta autism sunt convinsi ca este ceva necurat la mijloc pe cand parintii copiilor nevaccinati care cauzeaza o epidemie de pojar nu se simt nicidecum culpabili.

In chestiunea propriilor copii, se pare ca oamenii vor tinde sa perceapa foarte negativ ceea ce li se intampla propriului copil (autism) si mult mai putin negativ ceea ce se intampla altor copii (epidemia de pojar, in exemplul nostru).

2 comments:

Anonymous said...

ma-am pierdut citind atatea comentarii. am dat un search dupa numele tau dupa ce am vazut demersul cu religia in scoli.sper sa nu ai un copil care va suferi de pe urma unui vaccin. baga-ti mintile in cap. uita-te in jur si nu mai inghti tot rahatul pe care il baga sistemul cu bascula.

Oti said...

Anonimule, de unde ai informatia ca vaccinurile fac rau copiilor? As fi foarte interesat sa corespondam sau chiar sa discutam despre DOVEZILE medicale care sustin eficacitatea si siguranta vaccinarii.