Thursday 3 March 2011

Munca si Rasplata

Mecanismul neurochimic al functionarii relatiei "munca pentru recompensa" este inca insuficient cunoscut. Vedeti mai jos un clip care introduce in ecuatie si factorul "impredictibilitate" care face ca relatia mai sus amintita sa functioneze aparent contraintuitiv. Ai zice ca motivatia pentru a face o munca in asteptarea unei rasplate este direct proportional cu sansele ca ea sa se materializeze. Se pare ca nu e asa si asta explica de ce oamenii isi gasesc motivatii sa mearga la cazinou, sa duca o viata de asceti in asteptarea vietii vesnice sau de ce barbatii fac curte asidua unei femei inaccesibile... aparent:)

13 comments:

Zâna de la colț said...

Eu mereu am zis că oamenii de știință ar putea să facă lumea mai bună: puțină dopamină dimineața și lumea ar munci de drag, puțină escopolamină să o faci să spună numai adevărul. Uite că nu știu să existe și un ser care să aducă uitarea... Bine ai revenit la lecturile tale!

Danutza said...

E clar, va trebui sa devin inaccesibila :((
Ah cat sunt de supeficiala, tu vorbeai despre munca si rasplata!! Toate trec... vorba unui clasic (nu stiu daca mai este in viata)

Oti said...

@Zana
Se pare ca uitarea nu va mai veni vreodata, de asta sunt din ce in ce mai convins. In conditiile astea, ce rost mai are sa ne zbatem?

Oti said...

@Danutza
:))) Nu-mi permit eu sa dau sfaturi dar cred ca materialul ne indeamna mai degraba sa PAREM inaccesibili
Viata e grea... noroc ca e scurta! :)

im said...

crezi ca daca par inaccesibila, daca am un oarece grad de cultura peste medie, daca nu cred in stereotipuri si daca ma regasesc in multe dintre spusele tale am vreo sansa sa te intilnesc?

Oti said...

@im
Din cate vezi, nu aplic ceea ce predic:) Uite ca deja iti sunt accesibile ideile mele care nici macar nu sunt originale. Uneori sunt chiar fixe. Ma mai salveaza faptul ca nu prea ma iau in serios.

Zâna de la colț said...

@im. Nu trebuie decat sa-l inviti la o cafea, he's very easy.

Oti said...

@ZBR
Ha ha ha, you are so funny!

Zâna de la colț said...

@Oti. Știu, mulțumesc. Am vreo șansă să te întâlnesc? :-)))))))

Oti said...

@ZBR
Sigur ca da. Bei cafea? :P

Zâna de la colț said...

I'm not so easy. :-)))

Oti said...

@ZBR
Aaa, teasing?
Pai nu tu ai vrut sa ma-ntalnesti?!? Sau ma puneai la incercare? Inutil, tu oricum ai toate raspunsurile:P

Zâna de la colț said...

Ce încercare, dom'le? Eu trec pe ceai. Ar trebui să faci și tu la fel, poate cafea te agită prea tare. :-P Să te mai liniștești zic, la o anumită vârstă, excesele dăunează grav sănătății...