Tuesday 9 November 2010

Plumbul e mai scump decat aurul?!?

CERN este probabil singurul loc din lume unde apare aceasta anomalie economica. Si asta pentru ca se foloseste doar un izotop de Pb care este foarte dificil de obtinut. N-ar fi prima data cand cercetatorii rastoarna sistemul referential al economiei traditionale. Exista bucatele de siliciu atent prelucrate care ajung sa valoreze mult mai mult decat orice alt obiect din aur de aceeasi greutate;)
Aici puteti gasi o descriere frumoasa a experimentelor de la Large Hadron Collider din Geneva.

In cazul in care va intereseaza contextul in care ciocnirile dintre atomii de plumb sunt importanti pentru intelegerea primelor fractiuni de secunda de dupa Big Bang cititi acest articol

5 comments:

Zâna de la colț said...
This comment has been removed by the author.
Oti said...

Zano, ai ceva dreptate. In ultimul an am citit mult mai putine carti decat in precedentii doi. Lecturile la care fac referire aici se refera la articole din reviste de stiinta pe care le parcurg saptamanal, pe domeniile mele de interes.
Scopul acestui blog este sa trezeasca interesul putinilor mei cititori asupra unor teme poate mai greu de inteles.
As fi extrem de incantat daca principiile "metodei stiintifice" ar fi aplicate de fiecare data cand judecam fenomene naturale.

Zâna de la colț said...
This comment has been removed by the author.
Oti said...

Nu te voi cenzura. In ultima instanta, atacul caracterizeaza mult mai fidel agresorul decat victima... Sa ai o viata frumoasa!

Zâna de la colț said...
This comment has been removed by the author.